10 krāsainākie putni pasaulē

Kuri ir krāsainākie putni?

Krāsām ir bijusi svarīga loma mūsu dzīvē, un mēs visi parādām atšķirīgu reakciju uz dažādām krāsām. Mūsu drēbju izvēli, māju interjera dekorēšanu un pat ikdienas lietošanai nepieciešamo priekšmetu iegādi ietekmē krāsas. Nav brīnums, ka mums visiem patīk redzēt arī krāsainus putnus.

Mūsu izvēli par putniem iedvesmo spalvu, knābju un citu ķermeņa daļu krāsas un formas. Turklāt viņu sociālā izturēšanās mudināja mūs kļūt par mājdzīvniekiem, un viņi ir atraduši vietu dzejā un populārajā mūzikā.

Šajā rakstā ir parādīti 10 putni, kas ir krāsaināki.

1. Scarlet Macaw

Vietējā tropiskajā Dienvidamerikā Scarlet Macaw ir liela izmēra papagailis ar ļoti ievērojamām sarkanām, dzeltenām un zilām krāsām. Tam ir bālgans ādas plāksteris ap acīm un rēķinu, un tai ir ļoti gara asti. Kājas un pēdas ir melnas, un knābis apakšā ir tumši melns, kaut arī tā augšdaļa ir gaiša. Dzīves ilgums ir no 4 līdz 5 desmitgadēm, bet nebrīvē tas var būt ilgāks. Viņi praktizē monogāmiju, veido ligzdas koku dobās vietās un abi rūpējas par jaunākiem.

Viņi var lidot ar lielu ātrumu un bieži to dara pa pāriem vai mazās grupās. Viņu kliedzieni un kliedzieni var būt ļoti skaļi un skaļi, sazinoties ar viņu grupām. Viņu uzturā ietilpst augļi (pat pirms tie faktiski ir nogatavojušies), rieksti un sēklas.

2. Toco Toucan

Toco Toucan popularitāte slēpjas tā rēķinā, kas ir arī diezgan liels un krāsains. Ir četrdesmit dažādas sugas, un viņu dažādu krāsu rēķini ir pārsteidzoši. Pretstatā lielumam, kas parasti ir lielāks par pusi no korpusa lieluma un formas, rēķinam ir vairāk preventīvs raksturs, nekā tam ir reāla cīņas spēja. Viņu kājas ir īsas un spēcīgas, un kāju pirksti ir īpatnēji, pirmais un ceturtais kāju pirksti ir pagriezti atpakaļ. Viņiem patīk ēst augļus, kukaiņus un pat mazas ķirzakas. Viņi dzīvo koku caurumos un mazās saimēs. Viņi ir dienvidamerikas tropisko mežu vietējie iedzīvotāji.

3. Mandarīnu pīle

Viena no spilgtākajām krāsainajām perčo pīlēm Mandarin ir Austrumāzijas vidēja lieluma pīle. Vīrieti var viegli atpazīt trīs atšķirīgu ķermeņa daļu krāsu dēļ - rēķins ir sarkans, balts pusmēness virs acīm un sarkanīga seja. Divas vertikālas baltas joslas uz purpura krāsas krūts padara šo pīli vēl pārsteidzošāku. Sieviešu pīles dēj olas koku dobumos, ko parasti izvēlas seklā ezeru tuvumā. Tēviņi inkubācijas laikā aizstāv. Āzijas mandarīnos tiek novērota migrācija uz Ķīnas austrumiem vai Japānas dienvidiem. Kukaiņi, gliemeži, mazas zivis, augi un sēklas veido viņu uzturu.

4. Stārķis, kuram piestādīts pīrāgs

Stārķu dzimtas dzīvnieks ir viens no populārākajiem kokgriezējiem Indijas kontinentā un Āzijas dienvidaustrumos. Salīdzinājumā ar izmēru, tas ir liels knābis, un tam ir krāsu kombinācija. Parasti tai ir zaļa mugura un zila aste, kā arī spārni. Kājas ir koši sarkanas, tāpat kā savdabīgi lielais un skaistais rēķins. Bet apspalvojuma raksturs var atšķirties 15 sacīkstēs un apdzīvojuma apgabalā, kas atrodas ap upēm, krastiem un ezeru tuvumā. Viņi uzkāpsies uz koka zariem un medīs zivis, krabjus un vardes, pēkšņi ienirstot zemē.

5. Austrālijas karalis Papagailis

Ar tēviņu pamanāmu ar sarkanu galvu, krūti un apakšmalām Austrālijas karalis Papagailis joprojām ir viens no krāsainākajiem putniem Austrālijas austrumos. Sieviešu papagaiļiem ir pārsteidzoši atšķirīga zaļa galva un krūtiņa ar pelēku knābi. Augļi, sēklas un mazi kukaiņi ir viņu uzturs, dzīvojot pa pāriem vai grupās mitros un smagos mežos austrumu piekrastē un Austrālijas kontinenta daļā. Viņi ir mazkustīgi un olas dēj dobos koku stumbros ar augstu ieeju.

6. Roseate Spoonbill

Rozā apspalvojums un lāpstiņu bāli pelēks rēķins padara šo milzīgo putnu par diezgan atšķirīgu. Tam ir baltas spalvas kaklā, krūtīs un muguras augšējā daļā, bet kājas un acis ir sarkanas. Šis dabas skatu ziņā visspilgtākais un peldošais Ziemeļamerikas putns ir sastopams dīķos, purvos un purvos. Viņi patur rēķinu daļēji, lai seklā ūdenī nozvejotu mazas zivis un abiniekus. Trīs krēmkrāsas olšūnas, kuras ieliek mātīte, inkubācijas periods ir apmēram trīs nedēļas, ar kurām vīrietis pienācīgi dalās.

7. Sarkano kāju putra

Sarkankājainā brūnaļģe ir putns, ko var atrast lauksaimniecības zemēs. Rozā-sarkanās kājas un mazs spilgti sarkans knābis ar sarkanu gredzenu ap acīm padara to diezgan pievilcīgu. Tam ir krēmīgi balta rīkles augšdaļa un zods. Tas ir medījamais putns un dēj olas uz ligzdas, kas izgatavota uz zemes. Arī šī suga ēd sēklas un mazus bezmugurkaulniekus. Skriešana, nevis lidošana, ir tās īpatnība, kaut arī tai ir iespējas lidot nelielos attālumos.

8. Vīturīns Gvinejas Pūķis

Vēl viena populāra suga, Vulturine Gvinejas vistiņas ir liels putns ar ļoti mazu galvu. Šī suga ir pārsteidzoša, jo tā ir garāka par citām pērļu vistiņām un rada savdabīgas skaņas. Tam ir zila muguras augšdaļa un krūts un zilgani pelēka josla ap kaklu ar īsām kastaņu spalvām. Kad tiek apstrīdēts, tas dod priekšroku skriešanai, nevis lidošanai. Vistas dēj krēmkrāsas olas biezās zālēs, krūmos vai kokos. Tie ir sastopami Āfrikas ziemeļaustrumos, Etiopijā, Tanzānijas ziemeļdaļā un Kenijā.

9. Gouldian Finch

Viens no visvairāk audzētajiem nebrīvē un mīlētajiem putniem, ko veikuši Austrālijas dārzkopji, bet pārsteidzoši iekļuvis apdraudētajā savvaļas dzīvnieku kategorijā. Par laimi atjaunošanas plāni ir iesākti. Tās var būt dažādu krāsu, piemēram, zaļas, dzeltenas un zaļas kombinācijas, bet vīriešu krūtis lielākoties ir purpursarkanas. Ūdens un pārtikas trūkums liek viņiem pārvietoties no tropisko savannu mežiem. Tie galvenokārt ir sēklu ēdāji un ligzdas ligzdošanai veido koku caurumos. Tēviņi ir pazīstami ar savu laipno deju.

10. Kaštainu galvas bišu ēdājs

Ļoti slaids, bet bagātīgi krāsains mazs putns, kastaņgalvu bišu ēdājs, ir Indijas subkontinentā un dažās kaimiņvalstīs Dienvidaustrumu Āzijā. Šim sīkajam akrobātiskajam putnam, ko atpazīst ar kastaņu krāsas galvu un vainagu, ir zaļgani krūtiņa un apakšējās daļas, un tā astes spalvas ir skaisti blāvas olīvas. Viņi gaisā ķer lapsenes, bites un spāres. Viņi uzturas kolonijās smilšu krastos pie ūdens.

Tags:  Kaķi Diabēts-Mine Uzturs