Kas ir princeses papagaiļi kā mājdzīvnieki?

Sazinieties ar autoru

Kāpēc šis papagailis ir “princese”?

Princeses papagailis ir Austrālijas papagailis ar zinātnisko nosaukumu Polytelis alexandrae . Tas ir tāpēc, ka tas tika nosaukts par godu Dānijas princesei Aleksandrai (1844–1925). Princese Aleksandra apprecējās ar Velsas princi Edvardu, un, kad viņš 1901. gada 22. janvārī kļuva par Lielbritānijas karali Edvardu VII, viņa kļuva par karalieni.

Šis jauki putns ir pazīstams ar dažādiem nosaukumiem, ieskaitot Aleksandras papagaili, Velsas papagailis, Princeses Aleksandra papagailis, karalienes Aleksandras papagailis, rožainais papagailis un Spinifex papagailis. Protams, ir gan vīriešu, gan sieviešu princeses papagaiļi, bet viņus visus sauc par princesēm!

Kur viņi dzīvo savvaļā

Esmu tos redzējis savvaļā Austrālijas dienvidu tuksneša apgabalos, bet es uzskatu, ka tie ir sastopami arī Austrālijas rietumos gan tuksneša, gan kalnu apgabalos. Viņi ir nomadu un lido kopā grupās, un tos bieži var atrast un dzirdēt ūdens caurumu un citu ūdens avotu tuvumā.

Viņi veido maigus (bet trokšņainus) mājdzīvniekus

Viena no pirmajām lietām, kas pamanāmas no šiem papagaiļiem no attāluma, ir viņu pīrsings. Viņi rada labus, maigus mājdzīvniekus un pat šķiet sirsnīgi, taču viņu izsaukums, atrodoties telpās un nolemjot, ka prasa uzmanību, var būt aizkustinoši.

Izskata apraksts

Princeses papagailis ir vidēja izmēra papagailis, un tāpēc to bieži dēvē par papagaili. Vecāka pareizrakstība parakeet ir paroquet. Citu Austrālijas izpletņlēcēju skaitā ir arvien populārākais Budgerigar.

Tā kā princeses papagaiļi ir audzēti nebrīvē vairāk nekā gadsimta garumā, tajās ir attīstījušās vai izaudzētas vairākas variācijas, it īpaši to apspalvojuma krāsā. Savvaļā ir arī variācijas, taču tās nav tik izteiktas.

  • Garums : tēviņš izaug apmēram 46 cm (16 collas) garš; mātīte ir nedaudz īsāka.
  • Svars : Šie putni ir pārsteidzoši viegli, jo lielākie tēviņi sver tikai aptuveni 120 g (4 un ceturtdaļas unces)!
  • Plūme : Savvaļā šī putna apspalvojums parasti ir zaļš ar sārtu kaklu, zilganu vainagu, koši zaļiem pleciem un diezgan zilu rumpīti, kaut arī ir arī zilas un dzeltenas mutācijas. Aste ir diezgan gara un plāna. Mātītē tas ir nedaudz īsāks. Viņa nav tik spilgta krāsa kā vīrietis, un viņas vainags ir gaiši pelēks.
  • Knābis un acis : Kā redzams augšējā un apakšējā fotoattēlā, vīrieša knābis ir koraļļu sarkans, un viņa acīm ir oranži īrisi; sievietes knābis ir bālāks, un viņas īrisi ir brūni.
  • Pārtika : Savvaļā tie ir nomadu un barojas galvenokārt ar spinifex un citām sēklām. Viņi lidos barā un pēkšņi parādīsies kādā apgabalā, kādu laiku tur barosies, un tad tikpat pēkšņi pazudīs.

Kā rūpēties par savu mājdzīvnieku

Princeses papagaiļi veido brīnišķīgus mājdzīvniekus. Tālāk ir sniegtas dažas piezīmes par šo putnu turēšanu par pavadoņiem:

Mājoklis

Princeses papagaiļi labi pielāgojas dzīvošanai iekštelpu būrī un atļaujai brīvi lidot mājas iekšienē. Viņi arī bauda plašāku āra aviacijas telpu. Tā kā astes ir garas, asariem viņiem ir nepieciešams daudz vietas.

Ēdiens

Nebrīvē viņi bauda ēšanas papagailu maisījumu un mīl dārzeņus (piemēram, kukurūzu), diedzētas sēklas un dažādus augļus (piemēram, ābolus un bumbierus). Audzēšanas sezonā viņi bauda dažus kukaiņu traktējumus, piemēram, miltus tārpus, un tie nodrošina papildu uzturu gan cāļiem, gan viņu vecākiem.

Knābja kopšana

Tā kā viņu knābji turpina augt, princeses papagaiļi ir jāsagādā ar maziem, cietiem zariņiem un zariem, lai košļātos. Pārliecinieties, ka tie nav toksiski.

Uzvedība

Kā mājdzīvnieki, viņi ir apburoši izturējušies un viņiem piemīt īstas personības, pat izrādot patiku un nepatiku dažādiem ģimenes locekļiem vai apmeklētājiem.

Viņi var iemācīties diezgan skaidri atdarināt cilvēka balsi, ja viņus māca runāt jau no mazotnes, lai gan tas var prasīt pacietību.

Mūžs

Viņi sasniedz briedumu apmēram gada vecumā un dzīvo pārsteidzoši ilgi; ir zināms, ka daži dzīvo apmēram 15 līdz 30 gadus.

Audzēšana

Tāpat kā vairums citu papagaiļu, savvaļā tie ligzdo dobā kokā, dodot priekšroku gumtenēm (eikaliptiem) un vateņiem. Tāpat kā daudzi iekšzemes putni, savvaļā tie lielākoties vairojas pēc lietus un cāļiem ir pieejams pietiekami daudz barības. Tomēr nebrīvē tie selekcionējas labi, it īpaši, ja tiem ir dobs apaļkoku baļķis, taču ir jāparedz telpa garajai astei. Viņi atgriezīsies tajā pašā žurnālā, lai gadu no gada atkal vairotos, tāpēc katru gadu pēc lietošanas tas jāattīra no ērcītēm un slimībām.

Viņi dod priekšroku vaislai grupās, kā savvaļā, un dēj no četrām līdz sešām mazām baltām olām. Zīdaiņi izkrīt apmēram deviņpadsmit dienu laikā.

Tags:  Cilvēka Ķermenis Suņi Grauzēji